Στάση σιωπής από την κυβέρνηση για τον Τσιμιτάκη και τη σχέση με τον Σόρος υπέρ της Ουκρανίας

Στάση σιωπής από την κυβέρνηση για τον Τσιμιτάκη και τη σχέση με τον Σόρος υπέρ της Ουκρανίας

Στάση σιωπής έχει επιλέξει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση απέναντι στην αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος για θέματα διαδικτυακής επικοινωνίας, Ματθαίος Τσιμιτάκης, είχε εργαστεί το 2015 για το περιβόητο ίδρυμα του φιλοσκοπιανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, προκειμένου να υποστηριχθεί στην ελληνική κοινή γνώμη η ουκρανική πλευρά στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

Ωστόσο, το ερώτημα εάν ένας άνθρωπος με τέτοια αμφιλεγόμενη δράση και συνεργασίες μπορεί να περιφέρεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και στην κομματική εφημερίδα Αυγή, από την οποία αναδείχθηκε, παραμένει.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσιμιτάκης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας «περίεργης» υπόθεσης, αφού προ μηνών, παρεμβαίνοντας στη σύγκρουση Καμμένου – Μουζάλα για τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, είχε δηλώσει ότι «όλοι λένε τα Σκόπια Μακεδονία».

Τότε είχε αναγκαστεί να απομακρυνθεί για ένα διάστημα τουλάχιστον από το Μαξίμου, καθώς αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όχι μόνο.

Ωστόσο, οι τελευταίες αποκαλύψεις δίνουν νέα διάσταση στη δήλωση που είχε κάνει τότε, αφού φαίνεται ότι η εκτός εθνικής γραμμής αποστροφή του για το μείζον θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν ήταν τυχαία, με τις αποκαλύψεις μετ’ εγγράφων που έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας να καταδεικνύουν προνομιακές του σχέσεις με την σκοπιανή πλευρά, στο βαθμό που το ίδρυμα Σόρος όντως προωθεί τα συμφέροντα της εθνικιστικής σέχτας του γειτονικού κράτους.

 

 Σχόλια