Σταθάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση αναδρομικής έκτακτης εισφοράς

Σταθάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση αναδρομικής έκτακτης εισφοράς

«Το “αναδρομικά” δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Το θέμα το οποίο καλούμαστε να επιλύσουμε, και αυτό είναι υπαρκτό, και συζητάμε όλα τα υπαρκτά μέσα, είναι ότι το 2018 πρέπει να υπάρξει αύξηση του πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ. Αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος. Για το 2018, ούτε για το 2016, ούτε για τίποτα από αυτά», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο mega.

«Τώρα έχουμε μηδέν πλεόνασμα, 0,5 είναι το πλεόνασμα του προϋπολογισμού, καλούμαστε να το κάνουμε 3,5% το 2018. Για το 2018, ούτε για το 2016, ούτε τίποτα», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Νωρίτερα, ο κ. Σταθάκης είπε για την επιστροφή της τρόικας και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης: «Τώρα και τα 4 θέματα έχουν ωριμάσει. Τα 4 θέματα είναι το Ασφαλιστικό, τα Δημόσια Οικονομικά μέχρι το 2018, το Ταμείο και τα Κόκκινα Δάνεια. Και τα 4 είναι δύσκολα θέματα, άρα η τελική διαπραγμάτευση, η οποία πρέπει και να κλείσει και τα 4 θέματα, νομίζω ότι τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο το ενδιάμεσο, με τις συζητήσεις που πρέπει να γίνουν και νομίζω ότι με την επιστροφή, σε δύο εβδομάδες, θα υπάρξει»…Σχόλια