Σταθερές οι προσφυγικές ροές στη Λέσβο παρά τον κακό καιρό

Σταθερές οι προσφυγικές ροές στη Λέσβο παρά τον κακό καιρό

Σχεδόν αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν καθημερινά στη Λέσβο, με τις προσφυγικές ροές να παραμένουν σταθερές, και τις καιρικές συνθήκες να επηρεάζουν ελάχιστα τον αριθμό των ανθρώπων που περνούν το θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λέσβου και τουρκικών ακτών.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας καταγράφηκαν 1.600 άτομα στο Κέντρο καταγραφής και Πιστοποίησης στη Μόρια. Αντίστοιχα την Παρασκευή και το Σάββατο οι αριθμό των καταγραμμένων ήταν περί τις 2.000 άτομα το 24ωρο.

Μάλιστα, στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου εκτιμά ότι από την Άνοιξη ο αριθμός των προσφύγων που θα περνά στη Λέσβο θα είναι πολύ υψηλός. «Φαίνεται πως οι Τούρκοι γείτονες μας και παρά τις πιέσεις που δέχονται ή δεν θέλουν ή δε μπορούν να ελέγξουν τους συμπατριώτες τους διακινητές», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, εκτιμάται πως η μεταφορά 500.000 μεταναστών και προσφύγων από τις τουρκικές ακτές στη Λέσβο, μέσα στο 2015, απέφερε στους διακινητές περί τα 750 εκατ. ευρώ.

Στη Χίο το Σάββατο καταγράφηκαν 700 αφίξεις ενώ την Κυριακή σημειώθηκαν μόλις 18. Συνολικά από την 1η Ιανουαρίου τα θαλάσσια σύνορα προς τη Χίο δεν πέρασαν περισσότερα από 3.000 άτομα.Σχόλια