Σταύρος Θεοδωράκης:  Εμείς στηρίζουμε ό,τι εγκρίνει η Ευρώπη

Σταύρος Θεοδωράκης: Εμείς στηρίζουμε ό,τι εγκρίνει η Ευρώπη

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αρέσκεται σε «καταστροφικούς αυτοσχεδιασμούς»

Ότι έχασε πολύτιμο χρόνο κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού ο χρόνος λήγει για την Ελλάδα και η προθεσμία για την χώρα είναι η 14η Ιουνίου.

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αρέσκεται σε «καταστροφικούς αυτοσχεδιασμούς» και σημειώνοντας πως το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «δεν έχει σχέδιο και όραμα για την Ευρώπη».

«Πολλοί υπουργοί σας είναι αντιευρωπαϊστές. Πολλά στελέχη σας υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας», ανέφερε, τονίζοντας στο σημείο αυτό πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος θέλει μια έντιμη συμφωνία, έστω κι αν η κυβέρνηση υποχωρήσει  από ορισμένα από τα προεκλογικά της «ψέματα».

Όπως είπε, όμως, το κυβερνητικό μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φαίνεται να είναι αντίθετο με αυτήν την έντιμη συμφωνία, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να εμποδίσει τα στελέχη του κόμματός του να μιλούν εύκολα για ρήξη με τους δανειστές

«Ποια είναι η αναπτυξιακή σας πολιτική, ποια είναι η αναπτυξιακή σας πρόταση;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως στην… έκθεση ιδεών ο πρωθυπουργός και το επιτελείου του παίρνουν άριστα.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πρόταση που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των εταίρων μας καθώς, όπως υπογράμμισε, «η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στο κέντρο της Ευρώπης».Σχόλια