ΣτΕ: Εκτός ΠΡΟΠΟ, στοιχήματος & λοιπών τυχερών παιχνιδιών η ΑΕΚ

ΣτΕ: Εκτός ΠΡΟΠΟ, στοιχήματος & λοιπών τυχερών παιχνιδιών η ΑΕΚ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε «όχι» στη συμμετοχή της ΠΑΕ ΑΕΚ στο ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, Στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια, καθώς στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη και του γιου του Γιώργου συντρέχει κώλυμα.

Συγκεκριμένα, τα παραπάνω αποφάσισε το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ΄ αριθμ. 4240-4242/2015 αποφάσεις του, με τις οποίες απέρριψε τις προσφυγές τόσο του ΟΠΑΠ όσο και της ΑΕΚ.

Με τις προσφυγές τους, ο Οργανισμός και η ΑΕΚ ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του περασμένου καλοκαιριού της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με την οποία δεν επετράπη στην ΑΕΚ να συμμετέχει στο ΠΡΟΠΟ και τα άλλα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με την ΕΕΑ, το κώλυμα ανάγεται στο ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει διοικητική και ηγετική αρμοδιότητα στην ΑΕΚ και παράλληλα ο γιος του μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο και είναι συνιδιοκτήτης κατά 33% της εταιρείας «Εmma Delta HellenicHoldings», η οποία έχει το 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα, ΟΠΑΠ και ΑΕΚ ζητούσαν να κριθούν αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις της επιτροπής εποπτείας και ελέγχου παιγνίων που αφορούν την σύσταση της τριμελούς επιτροπής ελέγχου ΟΠΑΠ. και καθορίζουν τα προσόντα, επιλογής των μελών της εν λόγω τριμελούς επιτροπής.

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους και απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς του ΟΠΑΠ, ενώ απέρριψαν και τους ισχυρισμούς της ΑΕΚ, κρίνοντας ότι είναι επαρκώς αιτιολογημένη η απόφαση της ΕΕΑ.

Στην προσφυγή του, ο ΟΠΑΠ υποστήριζε ότι δεν μπορεί μία εκ των δημοφιλέστερων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος και της Super League όπως είναι η ΑΕΚ που προσελκύει παίκτες του στοιχήματος, να μη συμμετέχει στα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης (ΠΡΟΠΟ, κ.λπ.), ενώ υποστηρίζει ότι ο κ. Μελισσανίδης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ασκήσει επιρροή στον ΟΠΑΠ.

Ακόμη, ο ΟΠΑΠ είχε επικαλεστεί και άλλους νομικούς ισχυρισμούς, όπως είναι περί αντισυνταγματικότητας, πλημμέλειας και αντιφατικής αιτιολογίας της προσβαλλόμενης απόφασης του ΕΕΑ.Σχόλια