ΣτΕ: Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Mega, Ant1 & ΣΚΑΪ για τις τηλεοπτικές άδειες

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τριών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, κατά της προκήρυξης του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Αναλυτικότερα, σήμερα συζητήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών οι ενστάσεις των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna και ΣΚΑΪ αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, αξίας 3 εκατ. ευρώ η κάθε μία, για την μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συζήτησης διατύπωσε τις απόψεις του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας, Ελευθέριος Κρέτσος, ενώ εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών παραβρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Αναστάσιος Κωνσταντινίδης για το Mega Channel, ο Γεώργιος Δελλής για τον Antenna, και για τον ΣΚΑΪ ο Σπυρίδων Φλογαϊτης, η Γλυκερία Σιούτη, ο Ηλίας Θεοδωράτος και ο Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος.

Το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσώπησαν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ο Ευστράτιος Συνοίκης και η Αλεξάνδρα Δημητρακοπούλου, και οι δικηγόροι Ιωάννης Δρόσος και Ιωάννης Μαντζουράνης.

Στις δυο πλευρές δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να καταθέσουν  τα υπομνήματα τους.

Διαβάστε επίσης: Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές Alpha, Star & Έψιλον για τις τηλεοπτικές άδειες

 

 Σχόλια