ΣτΕ: Την Παρασκευή ο δεύτερος γύρος της διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣτΕ: Την Παρασκευή ο δεύτερος γύρος της διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες

Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, στις 09.30 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη διάσκεψη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Οι Ανώτατοι Δικαστές κεκλεισμένων των θυρών θα εξετάσουν την συνταγματικότητα ή μη της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.  Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση των κύριων προσφυγών είχε διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας και η ένωση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας έθεσαν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, αναφορικά με την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τον περιορισμό των αδειών στις τέσσερις και την τιμή εκκίνησης για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που είχε οριστεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ένταση στην πρώτη συνεδρίαση

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συζήτηση σε επίπεδο νομικών ζητημάτων, με τη διαδικασία να διαρκεί περίπου 5,5 ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εισήγηση του εισηγητή της υπόθεσης Γιώργου Παπαγεωργίου ο οποίος ανέπτυξε όλα τα νομικά ζητήματα που αφορούν στην υπόθεση. Η «μάχη» των νομικών επιχειρημάτων στράφηκε γύρω από το παραδεκτό των αιτήσεων που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δηλαδή εάν είναι νομικά βάσιμες οι πρόσφυγες τους.

Μέσα σε βαρύ κλίμα, μετά τις παραιτήσεις των δύο μελών από την ένωση δικαστών του ΣτΕ και τις ανακοινώσεις, οι 30 δικαστές της ολομέλειας άκουσαν την εισήγηση του κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος επί μακρόν ανέλυε όλα τα νομικά θέματα που προκύπτουν από τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, μένοντας κυρίως στο παραδεκτό ή μη των προσφυγών. Εάν, δηλαδή, νόμιμα και βάσιμα ασκήθηκαν οι επίμαχες προσφυγές από την πλευρά των τηλεοπτικών σταθμών.Σχόλια