ΣτΕ: Ξεκίνησε η διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣτΕ: Ξεκίνησε η διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες

Ξεκίνησε, περίπου στις 6 μ.μ., σύμφωνα με πληροφορίες, η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά το «θρίλερ» των προηγούμενων ωρών και τα σενάρια που έκαναν λόγο περί αναβολής της.

Νωρίτερα, η διεξαγωγή της διάσκεψης βρέθηκε «στον αέρα», όταν μέλος της διάσκεψης της Ολομέλειας εισήχθη στην εντατική, μετά από καρδιακό επεισόδιο, ενώ ταυτόχρονα, άλλος ένας σύμβουλος της Επικρατείας (αναπληρωματικό μέλος), ο οποίος είχε σπάσει το πόδι του, είναι σε αναρρωτική άδεια, χωρίς να έχει συμμετάσχει στις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Ωστόσο, στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ υπάρχει ήδη ένας αναπληρωματικός σύμβουλος, ο οποίος μπορεί -κατ΄αρχάς- να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνίδια ασθένεια του συμβούλου της Επικρατείας.

Παρόλα αυτά, νωρίτερα, δικαστές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να τεθούν και άλλα ζητήματα κατά την έναρξη της διάσκεψης εκτός των καθαρά νομικών, έτσι ώστε η διάσκεψη να οδηγηθεί σε επ’ αόριστον αναβολή, μέχρι να αναρρώσει ο σύμβουλος της Επικρατείας και να μπορεί να συμμετέχει στη διάσκεψη.

Οι δικαστές επεσήμαιναν ότι δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα και για τον δικαστή που συμμετέχει στη διάσκεψη, σε βάρος του οποίου ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικού και ποινικού ελέγχου, με αφορμή τη φερόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014, που εισήλθε στη συνέχεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικαστής.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος των διασκέψεων δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς την προηγούμενη Παρασκευή τέθηκαν παράπλευρα νομικά ζητήματα και δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Με πληροφορίες από naftemporiki.grΣχόλια