Στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα για τη διασφάλιση των συνόρων επιθυμεί η Κομισιόν

Στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα για τη διασφάλιση των συνόρων επιθυμεί η Κομισιόν

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα, σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, σημειώνοντας ότι «όλοι κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, και θέλουν να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με πληροφορίες περί απροθυμίας της Ελλάδας να συνεργαστεί στη φύλαξη των συνόρων, και αν αυτό προβληματίζει την Κομισιόν, ο κ. Κατάινεν απάντησε ότι στη σημερινή συνεδρίαση των Επιτρόπων δε συζητήθηκε θέμα συμφωνίας Σένγκεν και Ελλάδας.

«Όλοι κατανοούμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και αυτός είναι ο λόγος που η Κομισιόν και τα άλλα κράτη μέλη είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν τα εξωτερικά σύνορά τους», τόνισε ο κ. Κατάινεν, προσθέτοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ενότητα της Ευρώπης και για τη συμφωνία του Σένγκεν.

«Ελπίζω πραγματικά να μπορέσουμε να συνεργαστούμε στενότερα με τις ελληνικές αρχές για να φροντίσουμε η ελευθερία των Ευρωπαίων να διατηρηθεί, αυτό θα καταστεί εφικτό όταν διασφαλίσουμε τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων», πρόσθεσε.Σχόλια