Στέργιος Σιούτης: Ο τυφλός δρομέας που χαρίζει ελπίδα

Στέργιος Σιούτης: Ο τυφλός δρομέας που χαρίζει ελπίδα

Θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, αφού με την θέληση και το πείσμα του κατάφερε να ξεχωρίσει, κάνοντας το πρόβλημα όρασης του προσόν.

Ο Στέργιος Σιούτης είναι τυφλός, ωστόσο δεν επέτρεψε ποτέ σε αυτήν την λεπτομέρεια να μπει εμπόδιο στον δρόμο του. Τον χαρισματικό Στέργιο φιλοξένησε η εκπομπή «Σπίτι μου Σπιτάκι» και μέσα από μια εκ βαθέων εξομολόγηση στον Πέτρο Κουσουλό, μίλησε για την ζωή του, την εμπειρία τους ως μαραθωνοδρόμος αλλά και την τύφλωση.

Στην συνέντευξη του μιλά για τα δύσκολα χρόνια που βίωσε ως παιδί λόγω της φτώχειας αλλά και της έλλειψης υποδομών στο Νεοχωράκι Αλμυρού που δεν του επέτρεπαν να πηγαίνει σε σχολείο για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα οράσεως. Έτσι ενώ δεν γεννήθηκε τυφλός, σταδιακά τα προβλήματα οράσεως που αντιμετώπιζε αυξήθηκαν και οδήγησαν στην τελική απώλεια οράσεως στα 18 του χρόνια.

Η ζωή του όπως εξομολογείται άλλαξε όταν ήρθε στην Αθήνα όταν και ανακάλυψε το τεράστιο πάθος που είχε για τον αθλητισμό και ειδικά για το τρέξιμο. Έκτοτε άρχισε να τρέχει σε δεκάδες μαραθώνιους.

Να αναφέρουμε πως ο κ. Στέργιος τον Απρίλιο, πήρε μέρος στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, σκορπώντας υπερηφάνεια. Με το συνοδό του Βασίλη Πιπέρη οραματίζονταν να τρέξουν στην Αμερική, κάτι που έγινε πραγματικότητα τερματίζοντας τελικά σε 4 ώρες και 40 λεπτά μετά από μία δύσκολη και λοφώδη διαδρομή.

Ο Στέργιος Σιούτης έχει συμμετάσχει σε 32 Μαραθώνιους , στη Νέα Υόρκη, στο Τόκιο, στο Ριτσιόνι της Ιταλίας, στο Κόσιτσε της Σλοβακίας κ.λ.π. Η πιο σημαντική στιγμή ίσως ήταν ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό στάδιο το 2004 στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο :Σχόλια