Στη Δικαιοσύνη οι 4 Ειδικοί Φρουροί που συνελλήφθησαν για διακίνηση όπλων

Στη Δικαιοσύνη οι 4 Ειδικοί Φρουροί που συνελλήφθησαν για διακίνηση όπλων

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται οι τέσσερις ειδικοί φρουροί, μαζί με τον αδελφό του ενός, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για μεταφορά και διακίνηση παράνομων όπλων από την Κρήτη στην Αθήνα. Σημαντικά, έχει σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, πρόκειται για δύο 28χρονους που υπηρετούν στην Αττική στην Ομάδα ΔΙΑΣ, έναν 27χρονο που υπηρετεί στα Χανιά και έναν 30χρονο που υπηρετεί σε μονάδα του Ρεθύμνου, καθώς επίσης τον 31χρονο αδελφό του τελευταίου.

Είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση, ότι οι ειδικοί φρουροί θα έφερναν όπλα από την Κρήτη, τα οποία ένας εκ των συλληφθέντων, θα παρέδιδε, κατόπιν παραγγελίας, σε αλλοδαπό κακοποιό.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλη κρυψώνα με παράνομο οπλισμό. Επισημαίνεται ότι τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έχει υπάρξει νόμιμη καταχώρησή τους στην ηλεκτρονική βάση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.Σχόλια