Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι πλαστές ταυτότητες των φερόμενων ως ληστών του Διστόμου (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι πλαστές ταυτότητες των φερόμενων ως ληστών του Διστόμου (φωτογραφίες)

Τα στοιχεία της ταυτότητας και πρόσφατες φωτογραφίες των ληστών του Διστόμου, που συνελήφθησαν στο κρησφύγετό τους, στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, στην Αγχίαλο Μαγνησίας, έδωσε στη δημοσιότητα λίγο νωρίτερα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη.

Αναλυτικά πρόκειται για τους:

faw4t
(Από αριστερά) Τσιρώνης Γρηγόρης, Χριστοδούλου Σπυρίδων και ο καταζητούμενος Πετρακάκος Γεώργιος

Σε βάρος των τριών δραστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ληστείας από κοινού, κατά συρροή από δράστες ενεργήσαντες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και φέροντες πολεμικό τυφέκιο και μη, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστες ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και ενεργούντες κατ’ επάγγελμα, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής και οπλοφορίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας – παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού κατά συρροή, της πλαστογραφίας με χρήση και μη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της αρπαγής από κοινού κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένης και σε απόπειρα, της σύστασης συμμορίας, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, και της κατασκευής πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.

Στο πλαίσιο της ίδιας Εισαγγελικής Διάταξης, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τρία καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας και συγκεκριμένα:

TAYT

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δραστών, όπως αυτοί απεικονίζονται από την καταγραφή κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας των τραπεζικών καταστημάτων όπου διαπράχθηκαν οι ακόλουθες ληστείες:

27 Οκτωβρίου 2011 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Μαρίνου Αντύπα 35, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

16 Νοεμβρίου 2011 σε κατάστημα της Τράπεζας EUROBANK , στη συμβολή των οδών Ερατούς και Ελευθερίου Βενιζέλου 190, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

14 Αυγούστου 2013 σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Ρήγα Φεραίου 51, στο Βελεστίνο Μαγνησίας.

31 Ιανουαρίου 2014 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Δροσίνη 23 Α, στον Ωρωπό Αττικής.

21 Μαρτίου 2014 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Καλατζάκου 6, στο Δώριο Μεσσηνίας.

5 Ιουνίου 2014 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στο Συκούριο Λάρισας.

22 Αυγούστου 2014 σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο Δίστομο Βοιωτίας

2 Απριλίου 2015 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στη Φαρκαδώνα Τρικάλων

30 Απριλίου 2015 σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στον Αμπελώνα Λάρισας

Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία ή με τα στοιχεία που αναγράφονται στα παραπάνω καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας ή/και με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επιπλέον ανακοινώνεται ότι, κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία – κρησφύγετο στην Αγχίαλο Μαγνησίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: τρία πολεμικά τυφέκια και τέσσερα πυροβόλα όπλα, πέντε κάλυκες πυροβόλου όπλου, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, μέρη όπλων (γεμιστήρες), τέσσερα αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης, τρεις περούκες, λαστιχένια μάσκα, κινητό τηλέφωνο, κάρτα SIM, πλήθος κλειδιών, το χρηματικό ποσό των 4.990 ευρώ και ένα πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Επίσης, στον αύλειο χώρο της οικίας βρέθηκαν τα ακόλουθα τρία οχήματα:

Ένα αυτοκίνητο μάρκας JAGUAR, το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή της Γλυφάδας τον Δεκέμβριο του 2013 και έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, με αριθμό ΥΝΗ- 5887.

Ένα αυτοκίνητο μάρκας VOLKSWAGEN PASSAT, το οποίο είχε κλαπεί αρχές Μαΐου του 2015 από την περιοχή της Γλυφάδας και έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες, με αριθμό ΙΟΧ -5272.

Ένα φορτηγό αυτοκίνητο μάρκας NISSAN NAVARA, το οποίο είχε κλαπεί τον Ιανουάριο του 2015 από την περιοχή της Ηλιούπολης και έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες, με αριθμό ΑΖΒ-8168.

Τέλος στην έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία – κρησφύγετο στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: μονόκαννη κυνηγητική καραμπίνα, πλαγιόκαννο κυνηγητικό δίκαννο, μακρύκαννο αεροβόλο, το συνολικό χρηματικό ποσό των 75.420 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική συσκευή τύπου tablet, δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δυο πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.Σχόλια