Στη δημοσιότητα το βίντεο με τη Γαλλίδα όμηρο στην Υεμένη – Παρίσι: Κάνουμε τα πάντα για την απελευθέρωσή της

Στη δημοσιότητα το βίντεο με τη Γαλλίδα όμηρο στην Υεμένη – Παρίσι: Κάνουμε τα πάντα για την απελευθέρωσή της

Τη γνησιότητα του βίντεο που δείχνει μια Γαλλία όμηρο στην Υεμένη να απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, και στο εξόριστο ηγέτη της Υεμένης, να τη βοηθήσουν, επιβεβαίωσε σήμερα το Παρίσι, προσθέτοντας ότι γίνονται τα πάντα για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωσης της κοπέλας.

«Κύριε Ολάντ και κύριε Χάντι, ονομάζομαι Ιζαμπέλ, απήχθην πριν από δέκα εβδομάδες στη Σαναά της Υεμένης. Σας παρακαλώ φέρτε με πίσω στη Γαλλία γρήγορα γιατί είμαι πραγματικά πολύ κουρασμένη. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω αρκετές φορές γιατί γνωρίζω ότι δε θα συνεργαστείτε και το καταλαβαίνω απολύτως», λέει στο βίντεο στα αγγλικά η Ιζαμπέλ Πριμ, σύμβουλος του Κοινωνικού Ταμείου για την ανάπτυξη στην Υεμένη.

Η Πριμ και η διερμηνέας της από την Υεμένη, Σερίν Μακάουι, απήχθησαν από ενόπλους στην πρωτεύουσα της Υεμένης τον Φεβρουάριο, την ώρα που πήγαιναν στη δουλειά τους. Πηγές των φυλών στην Υεμένη δήλωσαν τον Μάρτιο ότι θα απελευθερωνόταν η Πριμ, αλλά τελικά μόνο η Μακάουι απελευθερώθηκε.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την απαγωγή τους, ενώ το βίντεο με την άτυχη κοπέλα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο YouTube στις 4 Μαΐου.

«Πρόκειται για ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται η Πριμ. Όλες οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν για να απελευθερώσουν τη συμπατριώτισσά μας», αναφέρει σε σημερινή, λιτή ανακοίνωσή του το γαλλικό ΥΠΕΞ.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Σχόλια