Στη εξεταστική της Βουλής το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής

Στη εξεταστική της Βουλής το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής πάει το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής, μετά από σχετική πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου την οποία έκανε αποδεκτή ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα ανοίξουν ζήτημα σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας Αττικής ή άλλων τραπεζών.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση επί του θέματος, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να βάλλεται κατά της πλειοψηφίας: «Έχω δίκιο που λέω ότι σφυρίζετε αδιάφορα και προτιμάτε τις διαρροές στον Τύπο. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ζητήσουμε το πόρισμα;».

Σκληρή κριτική άσκησε και η Νέα Δημοκρατία μέσω των Μάκη Βορίδη και Δημήτρη Σταμάτη, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης και υπογραμμίζοντας πως «έχει βουίξει ο Τύπος» από διαρροές που καταδεικνύουν ότι τα όσα συνέβαιναν στην Τράπεζα Αττικής έχουν σχέση και με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και συνεπώς πρέπει να ελεγχθεί το πόρισμα.

Παράλληλα, το αίτημα του κ. Λοβέρδου στήριξε και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.

Τελικά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, έκανε αποδεκτή την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα ανοίξουν ζήτημα σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας Αττικής ή άλλων τραπεζών, και ότι θα εξετάσουν μόνο το μέρος του πορίσματος που σχετίζεται με δάνεια προς ΜΜΕ και κόμματα, ή την πρόσφατη διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια.Σχόλια