Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στον Π. Καλλίτση

Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στον Π. Καλλίτση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση. Πρόκειται για τον 29χρονο ειδικό φρουρό και τον 42χρονο αδειούχο κρατούμενο των φυλακών Αγιάς.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ιρακινής καταγωγής, πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί.

Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι φέρονται να ομολόγησαν τις πράξεις τους. Ο 42χρονος κρατούμενος φέρεται να υποστήριξε: «Συμμετείχα, πυροβόλησα αλλά δεν είχα ανθρωποκτόνο δόλο. Ήθελα να πάρω μόνο τα χρήματα. Πυροβόλησα για εκφοβισμό. Σε σχέση με τον πυροβολισμό στο στήθος υπήρξε μια εκπυρσοκρότηση του όπλου» ανέφερε ο κρατούμενος των φυλακών ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση. Παράλληλα δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία από το ζευγάρι.

Ο δικηγόρος του κρατούμενου, Δημήτρης Κουσουρής, τόνισε: «Ο εντολέας μου ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν», και υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ο συνήγορος του ειδικού φρουρού, Θανάσης Πλεύρης, τόνισε: «Ο εντολέας μου ζητάει συγγνώμη και έχει μετανιώσει. Έχει πλήρη άγνοια για την ύπαρξη όπλων και τη χρήση βίας».

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, 13 σελίδων, υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε  το ρόλο του απλού τσιλιαδόρου, καθώς και ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση του Πάνου Καλλίτση, ούτε γνώριζε τίποτα για το όπλο που έφερε ο συγκατηγορούμενός του και με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή. Κατά τον ίδιο, του ζητήθηκε να «βοηθήσει σε μια δουλειά» και συγκεκριμένα «να διαρρήξει το αυτοκίνητο του Π. Καλλίτση και να του πάρει τις εισπράξεις από το μαγαζί του».

Λέει χαρακτηριστικά στις εξηγήσεις του: «Ευθύς αμέσως τον ρώτησα για ποιο άτομο πρόκειται και μου είπε για τον Πάνο Καλλίτση. Μου ανέφερε δε ότι έμαθε πως μένει στο λόφο του Λυκαβηττού και θα τον περίμενε εκεί προκειμένου να διαρρήξει το αυτοκίνητο και να του πάρει τις εισπράξεις από το μαγαζί του, που ενδεχομένως θα είχε μαζί του. Σε εκείνο το σημείο αισθάνθηκα άσχημα και δεν ήθελα να συμμετέχω σε αυτό, πλην όμως μου είπε ότι μόνο εγώ μπορούσα να τον βοηθήσω και πως είχε μεγάλη ανάγκη. Τελικά του είπα ότι θα το κάνω λέγοντάς του ταυτόχρονα να μην μου ξαναζητήσει κάτι τέτοιο ποτέ».

katigoroumenoi kallitsis

Μετά από συνάντηση που είχαν οι κατηγορούμενοι την 30η Ιανουαρίου, περίπου στις 20:30 της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο αστυνομικό, τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενό του και τον ενημέρωσε ότι ο Πάνος Καλλίτσης αποχώρησε από το κομμωτήριο. «Δέον εν προκειμένου να τονίσω το γεγονός ότι σε όλη τη διαδρομή δεν έβλεπα και δεν ακολούθησα την πορεία που είχε το όχημα του Π. Καλλίτση» είπε και συνέχισε: «απλά πέρασα χωρίς να μείνω πλησίον της οικίας του, δεν σταμάτησα και συνέχισα την πορεία προς το σπίτι μου».

Όπως περιγράφει ο ίδιος, ο κρατούμενος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος τις ημέρες εκείνες ήταν αδειούχος, «έπειτα από μία ώρα ήρθε στο σπίτι μου και όταν τον ρώτησα τί έγινε στο σπίτι του Καλλίτση, μου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έγινε μαλακία. Μου την έπεσε ο Καλλίτσης και για να τον αποφύγω αναγκάστηκα να του ρίξω». Στο σημείο αυτό αιφνιδιάστηκα καθώς άκουσα για πρώτη φορά από τον συγκατηγορούμενό μου ότι έφερε μαζί του όπλο μη γνωρίζοντας ακριβώς τί είχε συμβεί στην οικία του Καλλίτση και μου ανέφερε ότι το είχε πάρει απλά για εκφοβισμό, ενώ εγώ το μόνο που πραγματικά γνώριζα όπως αρχικά μου είχε αναφέρει ο ίδιος, ήταν ότι θα περίμενε τον Καλλίτση έξω από την οικία του μαζί με τον έτερο συγκατηγορούμενό μας προκειμένου να του κλέψουν τις εισπράξεις που έφερε μαζί του».

Παράλληλα, ο αστυνομικός υποστήριξε στην απολογία του, ότι γνώρισε τον κρατούμενο συγκατηγορούμενό του μέσω μίας ξαδέλφης του πριν από μερικούς μήνες στην Πάτρα, του ανέφερε ότι ήταν αδειούχος από τις δικαστικές αρχές όπου κρατούνταν, καθώς είχε καταδικαστεί για ληστεία, και έτσι ανέπτυξαν κάποιου είδους φιλική σχέση και συγκεκριμένα μιλούσαν για διάφορα πράγματα για τις φυλακές, τον τρόπο διαβίωσης του και άλλα σε στυλ κουτσομπολιού.

«Πάνω στις συζητήσεις μας αναφερόμασταν και σε «επώνυμα» άτομα, που βγαίνουν στην τηλεόραση και πως συμπεριφέρονται», είπε και πρόσθεσε πως εκεί ο συγκατηγορούμενός του του ανέφερε το όνομα του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και τον ρώτησε τί ξέρει για αυτόν. «Ανέφερα ό,τι έχω ακούσει, ότι έχει πολλή δουλειά στο μαγαζί του και ενδεχομένως να κυκλοφορεί με χρήματα στο αυτοκίνητό του όταν τελειώνει τη δουλειά του», υποστήριξε.

Τέλος, ο ειδικός φρουρός ανέφερε ότι ο ίδιος σύστησε τον τρίτο κατηγορούμενο, ιρακινής καταγωγής, στον κρατούμενο συγκατηγορούμενό του, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τον κομμωτή και τη σύζυγό του για την όποια συνδρομή είχε στην επίθεση: «στο σημείο που με αφορά αισθάνομαι ντροπή και είμαι υπόλογος για τον τρόμο και την ταραχή που υπέστησαν και αισθάνομαι μετανιωμένος για την πράξη μου. Πίστεψα ότι ο συγκατηγορούμενός μου θα κάνει κάποια διάρρηξη και δεν γνώριζα ότι είχε μαζί του το όπλο. Αν γνώριζα κάτι τέτοιο δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι δε θα συμμετείχα».

 

 

Σχόλια