Στη φυλακή και ο 3ος κατηγορούμενος για τη επίθεση στον Π. Καλλίτση

Στη φυλακή και ο 3ος κατηγορούμενος για τη επίθεση στον Π. Καλλίτση

Στη φυλακή θα οδηγηθεί και ο τρίτος κατηγορούμενος για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση.

Ο Ιρακινός κατηγορούμενος απολογούμενος στην 11η τακτική ανακρίτρια ομολόγησε μόνο την φυσική του παρουσία στο χώρο της επίθεσης και αρνήθηκε τη συμμετοχή του τόσο στην απόπειρα ανθρωποκτονίας όσο και στην απόπειρα ληστείας.

Στο ερώτημα γιατί πήγε στην πολυκατοικία του κομμωτή απάντησε ότι ο συγκατηγορούμενός του αστυνομικός του είχε τηλεφωνήσει και δεν του είχε πει για ποιο λόγο τον ήθελε ωστόσο τον ακολούθησε γιατί  του είχε εμπιστοσύνη.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι όταν είδε τον άλλο να βγάζει όπλο τράπηκε σε φυγή.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο 34χρονος ανέφερε: «αρνούμαι εξ ολοκλήρου και λέξη προς λέξη στο σύνολο τους τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες για δήθεν διάπραξη από μέρους μου αδίκων πράξεων και δη κακουργηματικού χαρακτήρα».

Επικαλείται τέλος  ότι δεν τον έχουν αναγνωρίσει τα θύματα και ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί το DNA του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο χώρο της επίθεσης.

«Συνειδητά επιλέγω την οδό της ομολογίας της παρουσίας μου στο χώρο της επίθεσης. Τούτο όμως σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι αποδέχομαι τον νομικό χαρακτηρισμό που είχε δοθεί στη πράξη που τέλεσα» αναφέρει επίσης στο υπόμνημα του.

Ο δικηγόρος του Χρήστος Ντιβανίδης δήλωσε: «Ο εντολέας μου αντιλέγει σθεναρά στο νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που του έχουν αποδοθεί. Ομολογεί τη φυσική παρουσία του στο χώρο».Σχόλια