Στη φυλακή μετά την απολογία τους οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο Δίστομο

Στη φυλακή μετά την απολογία τους οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο Δίστομο

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου, οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για την «κινηματογραφική» ληστεία στο Δίστομο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν επί του κατηγορητηρίου όταν λάβουν γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται μεταξύ άλλων για οκτώ συνολικά ληστείες στην περιφέρεια από το 2011 και μετά, καθώς και για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους στην Νέα Αγχίαλο Βόλου. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για τέσσερα κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα σχετικά με την υπόθεση του Βόλου.

Σε δήλωσή του συνήγορος του Τσιρώνη, Κώστας Παπαδάκης , δήλωσε πως «ο εντολέας» του «επέλεξε 9 χρόνια το δρόμο της φυγοδικίας» καθώς ήταν «στοχοποιημένος για την αντιεξουσιαστική του δράση και ήταν βέβαιη η φυλάκισή του. Για αυτό επέλεξε τότε το δρόμο της ελευθερίας».

Σημειώνεται ότι την ώρα που οι Τσιρώνης και Χριστοδούλου αποχωρούσαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, σημειώθηκαν μικροεντάσεις μεταξύ αστυνομικών και νεαρών συγκεντρωμένων.

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν να μεταχθούν στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα μήνα, ώστε να πάρουν ολόκληρη τη δικογραφία, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Ο Τσιρώνης αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων και ο Χριστοδούλου στις φυλακές Αλικαρνασσού.Σχόλια