Στη Μόσχα ο Τζον Κέρι για να θέσει επί τάπητος το συριακό ζήτημα

Στη Μόσχα ο Τζον Κέρι για να θέσει επί τάπητος το συριακό ζήτημα

Στη Μόσχα έφθασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσουν τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία, και τον ρόλο του πρόεδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Αυτό που αναζητούμε και που αναζητήσαμε εδώ και πολύ καιρό, είναι το πώς θα φθάσουμε σε μία κατάσταση όπου ο Άσαντ δε θα βρίσκεται πλέον στην εξουσία», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους.

Η επίσκεψη του κ. Κέρι στη Ρωσία, στοχεύει στην ενίσχυση του διαλόγου με τη Μόσχα σχετικά με την κατάσταση στην εμπόλεμη χώρα.

Ο κ. Κέρι αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, και τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο. Αργότερα σήμερα, θα έχει συνομιλίες με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που επισκέπτεται επίσης τη ρωσική πρωτεύουσα.

Η αμερικανική αποστολή παραμένει επιφυλακτική σχετικά με αυτήν την επίσκεψη, και επιμένει στο γεγονός ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να έχουν στόχο το να αξιολογηθεί η πραγματική θέση του Βλαντίμιρ Πούτιν για τη Συρία, παρά το να επιχειρήσει κανείς να του αλλάξει γνώμη.

«Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσουμε εάν θα μπορούμε να καταλήξουμε σε σοβαρές αποφάσεις με τους Ρώσους», κυρίως σχετικά με την πολιτική μετάβαση στη Συρία, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.Σχόλια