Στη Ρόδο οι συγγενείς των 34 θυμάτων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι για την ταυτοποίηση των σορών τους

Στη Ρόδο οι συγγενείς των 34 θυμάτων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι για την ταυτοποίηση των σορών τους

Στο νοσοκομείο της Ρόδου θα βρεθούν αύριο το πρωί οι συγγενείς των 34 προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους στο Φαρμακονήσι την Κυριακή – μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά -, για να προχωρήσουν στην αναγνώρισή τους.

Οι συγγενείς των προσφύγων κατέφθασαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Ρόδο με πλοίο από τη Λέρο και με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία ανέλαβε τα έξοδα για την μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των προσφύγων.

Στο λιμάνι της Ρόδου βρέθηκαν για να υποδεχτούν τους πρόσφυγες ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμωνας Ζαννετίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη και Χρήστος Ευστρατίου, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός κ.κ. Βασιλάκη και Βορεινάκη, καθώς και εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μαζί με δύο διερμηνείς Αραβόφωνους και ψυχολόγους.

Στη Ρόδο κατέφθασαν χθες Τρίτη από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δύο συγγενείς προσφύγων για να συμπαρασταθούν στους δικούς τους ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω προσήχθησαν προκειμένου να τους απαγγελθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος οι πέντε Σύροι και οι δύο Πακιστανοί που φέρονται ως οι διακινητές – χειριστές του ιστιοφόρου σκάφους που βυθίστηκε την Κυριακή. Και οι επτά ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.Σχόλια