Στη Ρωσία αύριο ο Λαφαζάνης για συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου

Στη Ρωσία αύριο ο Λαφαζάνης για συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου

Στη Ρωσία θα βρεθεί αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη (18-20 Ιουνίου) και τη συνάντησή του την Παρασκευή με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με όσα είπε σχετικά ο κ. Λαφαζάνης, δρομολογείται πολιτική συμφωνία με πρώτο βήμα την υπογραφή συμφωνίας για επέκταση και στην Ελλάδα του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι δεν υπάρχει συμφωνία και την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά οι πιστωτές και οι θεσμοί, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Ζητάνε γη και ύδωρ, ζητάνε λεηλασία» και προσθέτοντας πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε προτεκτοράτο, ούτε Μπανανία, και πως η κυβέρνηση δε θα υπογράψει την εξόντωση του ελληνικού λαού.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με προτάσεις οι οποίες είναι αντίθετες με τις δεσμεύσεις μας», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς είναι σε απόλυτη συμφωνία με το πρόγραμμα της κυβέρνησης και δίνουν διέξοδο από την κρίση.Σχόλια