Στη συνεδρίαση της επιτροπής για το χρέος αύριο ο Τσίπρας

Στη συνεδρίαση της επιτροπής για το χρέος αύριο ο Τσίπρας

Στην εναρκτήρια διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, όπου θα παρουσιαστούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα για την νομιμότητα του δημόσιου χρέους, θα παραστεί αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μια κίνηση που θεωρείται ως μήνυμα προς τους δανειστές.

Μάλιστα, αρκετοί σχολιάζουν την κίνηση αυτή του πρωθυπουργού, ως ένδειξη της αποφασιστικότητας του Μεγάρου Μαξίμου να χρησιμοποιήσει όλα τα «όπλα» που έχει στη διάθεσή του στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Στη συνεδρίαση, χαιρετισμό θα κάνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της Επιτροπής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:30πμ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με χαιρετισμούς εκ μέρους των παριστάμενων πολιτειακών παραγόντων και προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ομιλίες της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Επιστημονικού Συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Dr. Eric Toussaint και της Υπεύθυνης για τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια ξένων χωρών, Σοφίας Σακοράφα, στη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστεί μία σύνοψη των προκαταρκτικών συμπερασμάτων.

Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση των συμπερασμάτων, ανά κεφάλαιο, από μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Οι εργασίες θα συνεχισθούν την Πέμπτη στις 10:30 πμ και θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Βουλής στις 16:00, στη τη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί και η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής.Σχόλια