Στη Θεσσαλονίκη για τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στη Θεσσαλονίκη για τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να φτάσει την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου εν όψη της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σκοπός της παρουσίας του στη συμπρωτεύουσα  είναι να παραστεί  στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στις 11.00 θα μεταβεί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα αναχωρήσει για την πλατεία Αριστοτέλους και στις 12.30 θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Στο περίπτερο 2 θα εγκαινιάσει την έκθεση με τίτλο «Το ΑΠΕ στο έπος του ΄40», που διοργανώνουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το αρχείο του Κώστα Γκιουλέκα, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στην έκθεση με τα αντίγραφα των «Μαγεμένων» στο περίπτερο 3.

Στις 13.00 θα μιλήσει στη Λέσχη Αξιωματικών στη διάρκεια γεύματος που παραθέτει προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 17.00 θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού αγώνα, στη συνέχεια την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στις 18.00 θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας που θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Οχυρό Ρούπελ. Ακολούθως θα επισκεφθεί το Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

Στις 18.15 θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί στην έκθεση του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα για τον πόλεμο του 1940-41.

Στις 19.10 θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί, θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, στις 11.00 θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, αμέσως μετά θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

 

 Σχόλια