Στη Βουλή διαβιβάστηκαν δικογραφίες κατά πρώην & νυν υπουργών

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν δικογραφίες κατά πρώην & νυν υπουργών

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφίες κατά νυν και τέως υπουργών.

Συγκεκριμένα, κατά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων Νικόλαου Ξυδάκη (όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού), έχει υποβάλει μήνυση πολίτης μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι στενός συνεργάτης της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου (συμβασιούχος του Ελληνικού Φεστιβάλ) διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού στο γραφείο του κ. Ξυδάκη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Άλλη δικογραφία αφορά σε μήνυση του δικηγόρου Κ. Πλεύρη, ο οποίος εγκαλεί τους τέως υπουργούς κ.κ. Βενιζέλο και Χαράλαμπο Αθανασίου, για εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, με αφορμή το ότι δεν του κατέβαλε το Λιβυκό Δημόσιο την αμοιβή του 16 εκατ. ευρώ, από την δικαστική μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του Λυβικού κράτος με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

Παράλληλα, άλλη δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς, αφορά στον κ. Στυλιανίδη, ως υφυπουργό Εξωτερικών το 2004, μετά από αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με την αναφορά εντοπίστηκε χρηματοδότηση προς ΜΚΟ ύψος 50.000 ευρώ για αγιογράφηση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, μετά από επιστολή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού.

Η δικογραφία για τον τέως υφυπουργό Ανάπτυξης, Παναγιώτη Μηταράκη, σχηματίστηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετική ερώτηση στην Βουλή, αναφορικά με την προκαταβολική καταβολή επιχορήγησης για αιολικό σταθμό στην Εύβοια, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Η τελευταία δικογραφία αφορά στον κ. Σαχινίδη, μετά από μηνυτήρια αναφορά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας δυο συντρόφων του.


Σχόλια