Στη βουλή διαβιβάστηκαν οι μηνύσεις κατά Φίλη, Πολάκη, Γεωργιάδη, Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη

Στη βουλή διαβιβάστηκαν οι μηνύσεις κατά Φίλη, Πολάκη, Γεωργιάδη, Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη

Η Βουλή θα κρίνει εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος των Φίλη, Πολάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη, έτσι όπως υποστηρίζουν σε μηνύσεις που διαβιβάστηκαν στο Κοινοβούλιο.

Η πρώτη αφορά σε μήνυση σε βάρος του υπουργού Παιδείας απο τον Πατριωτικό Σύνδεσμο «Λακωνία» σχετικά με τις δηλώσεις κ. Φίλη ότι  δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων αλλά εθνοκάθαρση. Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος ζήτησε την ποινική δίωξη του υπουργού Παιδείας   -λόγω και του κορυφαίου θεσμικού του ρόλου- για κατάφορη παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις δηλώσεις κ. Φίλη “κατάπτυστες, ανθελληνικές και ιδιαίτερα επικίνδυνες”.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου  Αθηνών κατα του κ Πολάκη, σύμφωνα με την οποία  200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.

Η τρίτη αφορά μηνυτήρια αναφορά του πρωην στελέχους της Χρυσής  Αυγής Ηλία Σταύρου στρέφεται κατά του κ. Μιχαλολιάκου και του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση. 

Ο Ηλίας Σταύρου είχε καταθέσει κατά της Χρυσής Αυγής στις ανακρίτριες που διερευνούσαν την υπόθεση και η επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ εξέδωσε ανακοινώσεις χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχανώμαλο» και «ψυχικά άρρωστο».

Η τέταρτη μηνυτήρια αναφορά που διαβιβάστηκε στη Βουλή είναι του Σωματείου Εργαζομένων  ΕΚΑΒ Πιερίας  και στρέφεται κατά του πρώην  υπουργού Υγειας κ. Γεωργιάδη για τη  διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων.Σχόλια