Στη Βουλή η δικογραφία Κασιδιάρη για υπόθεση εξύβρισης – Σε δίκη παραπέμπεται και ο αδερφός του βουλευτή της ΧΑ

Στη Βουλή η δικογραφία Κασιδιάρη για υπόθεση εξύβρισης – Σε δίκη παραπέμπεται και ο αδερφός του βουλευτή της ΧΑ

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία προκειμένου να αποφασιστεί για άλλη μία φορά η άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή αφορά στα όσα διαδραματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2013 στα δικαστήρια της πρώην Σχολή Ευελπίδων μετά την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, όπου ο βουλευτής, είχε στραφεί εναντίον δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν. Ειδικότερα, είχε σπρώξει κάμεραμαν, είχε κλωτσήσει φωτογράφο, ενώ είχε εξαπολύσει και φραστικές επιθέσεις.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο βουλευτής αντιμετωπίζει την κατηγορία απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Τη δικαιοσύνη, όμως, απασχολεί και ο 25χρονος αδερφός του βουλευτή της ΧΑ, ο ανθυπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων Αλέξανδρος Κασιδιάρης, ο οποίος παραπέμπεται σε νέα δίκη στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο) για παραβίαση των όρων νόμιμης οπλοκατοχής όπλου σκοποβολής.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2012 στην Θεσσαλονίκη μετά από μικροεπεισόδιο, και στην κατοχή του βρέθηκε σκοπευτικό όπλο, τύπου CZ 9 χιλιοστών και φυσίγγια. Σύμφωνα με την άδεια κατοχής σκοπευτικού όπλου, ο ανθυπολοχαγός έπρεπε το CZ 9 να το έχει επάνω του μόνο κατά τη διαδρομή από το σπίτι του στο σκοπευτήριο και ανάποδα, και ο γεμιστήρας με τα φυσίγγια έπρεπε να ήταν εκτός του όπλου.

Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, που το διάστημα εκείνο υπηρετούσε στο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων της Ρεντίνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη, καταδικάστηκε από το Πρωτοβάθμιο Στρατοδικείο σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή, ωστόσο άσκησε έφεση και η υπόθεση οδηγήθηκε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο.

Την ημέρα εκδικάσεως της υπόθεσης παρουσιάστηκε ένας δικηγόρος ο οποίος ζήτησε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς ο δικηγόρος που χειριζόταν την υπόθεση δεν μπορούσε να παρασταθεί στο δικαστήριο για λόγους υγείας. Για τους ίδιους λόγους (υγείας) δεν μπορούσε να παρασταθεί και ο κ. Κασιδιάρης.

Το Αναθεωρητικό Δικαστήριο απέρριψε ο αίτημα αναβολής και προχώρησε στην διαδικασία. Αποτέλεσμα ήταν να αναγνωριστούν στον ανθυπολοχαγό ελαφρυντικά (προτέρου εντίμου βίου, κ.λπ.) και να καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή και εξαγορά της ποινής προς 3 ευρώ την ημέρα.

Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης, λόγω μη αποδοχής του αιτήματος αναβολής της υπόθεσης του και της ερήμην καταδίκης του. Το Ποινικό Τμήμα έκανε δεκτή την αναίρεσή του, καθώς η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου δεν είχε νόμιμη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, ως προς τη μη χορήγηση της αιτούμενης αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης. Έτσι, ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης θα δικαστεί και πάλι από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο.Σχόλια