Στη Βουλή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το προσφυγικό

Στη Βουλή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το προσφυγικό

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπό τον πρόεδρό της, Πέδρο Αγκραμούντ, θα επισκεφθεί τη χώρα μας, τη Δευτέρα και την Τρίτη, 30 και 31 Μαΐου και θα έχει σειρά συναντήσεων – με θέμα το προσφυγικό – με τον Πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και εκπροσώπους αρχών, υπηρεσιών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η αντιπροσωπεία θα μεταβεί, επίσης, σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Αττική και τη Λέσβο.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Συνέλευσης να κατανοήσουν καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και να διαπιστώσουν την κατάσταση των προσφύγων, των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στη χώρα μας, καθώς και την εφαρμογή της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου 2016 μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό, τον Σκαραμαγκά και τον Ελαιώνα.

Ο κ. Αγκραμούντ, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της Κ.Σ. κ. Σαβίνσκι και την αντιπρόεδρο της Κ.Σ. και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Αννέτα Καββαδία, θα συναντηθούν διαδοχικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση.

Η αντιπροσωπεία θα έχει στη συνέχεια ανταλλαγή απόψεων στη Βουλή με μέλη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για ζητήματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για ζητήματα Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, καθώς και με τον επικεφαλής, στην Ελλάδα, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κ. Φιλίπ Λεκλέρκ.

Την Τρίτη 31 Μαΐου, έχουν προγραμματισθεί επισκέψεις στον προσφυγικό καταυλισμό του Σχιστού και στο Λιμάνι του Πειραιά, καθώς και συναντήσεις με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μαρία Σταυροπούλου, τον αναπληρωτή Συνήγορο του Πολίτη κ. Βασίλειο Καρύδη, τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γεώργιο Μόσχο και εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης:

Αυστριακός ΥΠΕΞ: Η ΕΕ δεν πρέπει να επαφίεται στη συμφωνία της με την Τουρκία για το προσφυγικό

Σχόλια