Στη Βουλή σε λίγες ώρες η δανειακή σύμβαση – Μέχρι το βράδι της Πέμπτης η ψήφισή της

Στη Βουλή σε λίγες ώρες η δανειακή σύμβαση – Μέχρι το βράδι της Πέμπτης η ψήφισή της

Απόψε, ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί, θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η δανειακή σύμβαση και το κείμενο των προαπαιτούμενων δράσεων.

Κυβερνητικός στόχος είναι η συμφωνία να ψηφιστεί στην Ολομέλεια έως την Πέμπτη το βράδυ και σίγουρα πριν από το Eurogroup της Παρασκευής, που θα συγκληθεί για την Ελλάδα μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Habemus memorandum της Αριστεράς… Είναι το χειρότερο μνημόνιο μέχρι σήμερα» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. «Τα προηγούμενα μνημόνια μπροστά στο τρίτο είναι μνημόνια λάιτ, τίποτε δεν είναι» πρόσθεσε δε.

«Το πρόγραμμα – γέφυρα είναι πλέον επιβεβλημένο μετά την αποκάλυψη του προσχεδίου του νέου μνημονίου από την Καθημερινή… Πρέπει να πάμε οπωσδήποτε σε πρόγραμμα – γέφυρα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση του Μαξίμου να προκηρύξει πρόωρες εκλογές μετά την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, παρά τις αποστάσεις από το σενάριο των πρόωρων εκλογών που πήρε επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.Σχόλια