Στη Βουλή το ν/σ για τα προαπαιτούμενα – Δείτε τι περιλαμβάνει

Στη Βουλή το ν/σ για τα προαπαιτούμενα – Δείτε τι περιλαμβάνει

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, όπως είχε προαναγγελθεί, το πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων μέτρων τα οποία ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει η έγκριση και εκταμίευση της υπο-δόσης των δύο δισ. ευρώ.

Αύριο το πρωί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή προς επεξεργασία, και συνεχίζεται η συζήτησή του την ερχόμενη εβδομάδα, σε τρεις ακόμη συνεδριάσεις, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, καθώς και αυτό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θεωρούνται τα «κλειδιά», η ψήφιση των οποίων θα «ξεκλειδώσει» την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ για την Ελλάδα, η οποία εκκρεμεί.

Δείτε εδώ το νομοσχέδιο, με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Οκτωβρίου 2012, «Για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ», όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2013/12/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 «Για την προσαρμογή της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενεργειακή απόδοση, λόγω της προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κροατίας» και άλλες διατάξεις.

Αιτιολογική έκθεση

Πίνακας τροποποιούμενων-καταργούμενων διατάξεων

Σχέδιο νόμου

Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Ειδική έκθεση

Έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων

Έκθεση Δημόσιας ΔιαβούλευσηςΣχόλια