Στοιχεία-σοκ από ΗΠΑ: 494 νεκροί πολίτες από πυρά αστυνομικών μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2015 !

Στοιχεία-σοκ από ΗΠΑ: 494 νεκροί πολίτες από πυρά αστυνομικών μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2015 !

Διαστάσεις μάστιγας έχει πάρει η αστυνομική βία στις ΗΠΑ, καθώς μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2015, 494 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ενώ την τελευταία εβδομάδα είχαμε 31 νεκρούς!

Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, με τους 31 νεκρούς, ήταν η πιο θανατηφόρα εβδομάδα μέσα στη χρονιά, μέχρι στιγμής, με το φόβο, ωστόσο, ότι μπορεί να ακολουθήσουν χειρότερα να είναι ρεαλιστικά υπαρκτός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Πέμπτη 2 Ιουλίου, σε όλη την χώρα δολοφονήθηκαν 8 πολίτες, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών από πυρά αστυνομικών αγγίζει τους 500 σε όλο το πρώτο εξάμηνο, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο έτος από το 1976 που το FBI κρατά αξιόπιστα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής, ο πιο θανατηφόρος μήνας ήταν ο Μάρτιος, κατά τη διάρκεια του οποίου 91 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το ένα τέταρτο των νεκρών ήταν άτομα που βρίσκονταν σε ψυχολογική κρίση ή κάτω από την επίδραση φαρμάκων.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και προξενούν εύλογο προβληματισμό σχετικά με τον έλεγχο που ασκείται στην αστυνομία, αλλά και με το ποιος, τελικά, κινεί τα νήματα στη χώρα που μοιάζει να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας.Σχόλια