Στιγμές τρόμου για ζευγάρι ηλικιωμένων: Ξύπνησαν & ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις ληστές

Στιγμές τρόμου για ζευγάρι ηλικιωμένων: Ξύπνησαν & ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις ληστές

Στιγμές τρόμου βίωσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων σήμερα τα ξημερώματα, όταν τρεις οπλισμένοι κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν και τους λήστεψαν.

Αναλυτικότερα, ήταν 3:30 τα ξημερώματα, όταν οι άγνωστοι δράστες που φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλα, διέρρηξαν την πόρτα του σπιτιού των ηλικιωμένων στο Βασιλικό Πωγωνίου της Ηπείρου, εισέβαλαν στον χώρο και άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα και κοσμήματα.

Οι δύο ηλικιωμένοι, ένας 84χρονος άνδρας και η σύζυγος του 78 ετών, ξύπνησαν από τον θόρυβο, και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους τρεις κακοποιούς.

Όπως κατήγγειλαν αργότερα στην αστυνομία, ο ένας με την απειλή ενός σουγιά τους ακινητοποίησε, ενώ οι συνεργοί του έψαχναν το σπίτι.

Μάλιστα, οι άγνωστοι δράστες δε δίστασαν να αφαιρέσουν από το λαιμό της ηλικιωμένης μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό. Επίσης, άρπαξαν 1.500 ευρώ, που εντόπισαν σε ένα συρτάρι, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η αστυνομία από τα ξημερώματα, διεξάγει έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών κακοποιών, οι οποίοι, όπως κατήγγειλαν οι ηλικιωμένοι, μιλούσαν με δυσκολία ελληνικά.

Το περιστατικό έχει αναστατώσει τους κατοίκους του χωριού, καθώς τη νύχτα της 14ης Ιανουαρίου, με ανάλογο τρόπο άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν και λήστεψαν δύο αδελφές μέσα στο σπίτι τους, ενώ το ίδιο βράδυ, έγιναν, διαρρήξεις σε άλλα τέσσερα σπίτια του χωριού.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, μιλώντας στο ΑΠΕ για τις καταστάσεις που βιώνουν στα ακριτικά χωριά της περιοχής, έκανε έκκληση για προστασία.

«Μιλάμε και κανένας δεν ακούει. Βρισκόμαστε σε απόγνωση. Δεν είμαστε γραφικοί. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Υποσχέσεις μας έχουν δώσει οι αρμόδιοι, που δεν έχουν υλοποιηθεί. Δεν πάει άλλο. Το πρωτεύον θέμα στο Πωγώνι, είναι η ασφάλεια των κατοίκων και όχι η οικονομική κρίση. Πρόβλημα. Να γυρίσουν πίσω οι συνοριοφύλακες, γιατί η δύναμη έχει μειωθεί κατά 70%. Εξάλλου για την προστασία των συνόρων δημιουργήθηκε το σώμα. Να ανοίξουν τα στρατιωτικά φυλάκια και πάλι στην μεθόριο. Πιστεύουμε αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους Αλβανούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.Σχόλια