Στην Αθήνα η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη

Στην Αθήνα η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγο μετά τις 16.30 το αεροπλάνο που μετέφερε το προτελευταίο κομμάτι της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής από το Ρίο (αύριο στις 12:00 θα ακολουθήσει το τελευταίο), ανάμεσα στους επιβάτες του οποίου ήταν κι η χρυσή Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήρθε στην Ελλάδα μαζί με το σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κρίερ μόλις για τέσσερις ημέρες, καθώς οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Στην αίθουσα αφίξεων όπου περίμεναν κάμερες, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, η Κατερίνα εισάκουσε τις εκκλήσεις για να χαρίσει το πλάνο με ένα φιλί στο σύζυγο της, και απάντησε με υπομονή σε όλες τις ερωτήσεις, εκτός από μία που αφορούσε στις δηλώσεις της Ισινμπάγιεβα.

stefanidi

Η χρυσή Ολυμπιονίκης άφησε ασχολίαστο το θέμα λέγοντας μόνο: «Πήραμε το χρυσό μετάλλιο! Θέλω να μιλάμε για θετικά πράγματα σήμερα».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πετύχαμε το στόχο μας, αλλά έχουμε ακόμη μερικούς αγώνες και θέλουμε να κλείσουμε την σεζόν με επιτυχία και μετά να ξεκουραστούμε», είπε αρχικά στις δηλώσεις της η Κατερίνα Στεφανίδη και συμπλήρωσε: «Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη. Είναι μεγάλη η χαρά μας, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να κλείσουμε με επιτυχία όλους τους αγώνες που έχουμε μέχρι το τέλος».

Όπως τόνισε, η παρουσία του συζύγου της Μιτς Κρίερ σ’ αυτή τη διαδρομή ήταν καθοριστική: «Πιστεύαμε σε ένα μετάλλιο. Ο Μιτς όμως πίστευε παραπάνω από εμένα ότι θα κατακτήσω το χρυσό και με έκανε και μένα να το πιστεύω παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Σίγουρα ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και το μετάλλιο μου είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες, αλλά η προσωπική αφιέρωση που έκανα στον Μιτς δεν αλλάζει. Έχει δουλέψει όσο κι εγώ, με έχει στηρίξει τόσο πολύ και το αξίζει. Δε θα ξεχάσω ποτέ το ότι βούτηξε μέσα στο γήπεδο για να μ’ αγκαλιάσει».

Στην αρχή των δηλώσεων της τόνισε ότι «ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς πετύχαμε» ενώ αποκάλυψε πως όταν επέστρεψαν στο δωμάτιο τους «ανά πέντε λεπτά λέγαμε ο ένας στον άλλο ‘’κερδίσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες!’’».

2

Αναφερόμενη στα μελλοντικά τους σχέδια, σημείωσε ότι αφού ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Diamond League «θα γυρίσουμε στο σπίτι μας στην Αμερική απ’ όπου λείπουμε τέσσερις μήνες και θα ξεκουραστούμε γιατί το έχουμε ανάγκη», ενώ μιλώντας για τις σπουδές της υπενθύμισε ότι: «έχοντας ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου είπαμε ότι φέτος θα έκανα μια διακοπή. Την πρώτη από τότε που ξεκίνησα το δημοτικό! Όπως είδατε μου βγήκε σε καλό (γέλια). Σίγουρα κάποια στιγμή αργότερα θα κάνω κάποιο διδακτορικό, αλλά θα δούμε».

Ακόμη, η Κατερίνα ευχήθηκε αυτή της η επιτυχία «να φέρει περισσότερα παιδιά στον στίβο και στο επί κοντώ, γιατί όσο πιο πολλά παιδιά αθλούνται τόσα περισσότερα ταλέντα θα βρούμε», ενώ απάντησε και σε ερώτηση αναφορικά με το επιθετικό προς την ίδια πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγής.

«Εγώ έκανα μια δήλωση που αφορούσε εμένα προσωπικά. Έχω κερδίσει το Ευρωπαϊκό, πήρα χάλκινο στο Παγκόσμιο και τώρα αυτό το χρυσό μετάλλιο, αλλά εσείς ασχολείστε με εμάς κάθε τέσσερα χρόνια. Ξέρω ότι έχει γραφτεί κάτι, αλλά προσωπικά δεν την έχω ακούσει καν αυτή την εφημερίδα».

 

 


Σχόλια