Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, υποδέχτηκε το Γάλλο πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος έφτασε νωρίτερα σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στη χώρα μας.

Τον Γάλλο πρωθυπουργό συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και o υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χαρλέμ Ντεζίρ.

Ο κ. Βαλς, αφού καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αύριο στις 11:00, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο Γάλλος ομόλογος του θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Ακολούθως οι κ.κ. Τσίπρας και Βαλς θα προβούν σε δηλώσεις.

«Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, θα αποτελέσει ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην Ευρωζώνη», ανέφερε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι συζητήσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία θα δώσουν την «ευκαιρία χάραξης νέων προοπτικών στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος», ενώ οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.Σχόλια