Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός στις 2 & 3 Ιουνίου

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός στις 2 & 3 Ιουνίου

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Ο κ. Βαλς, θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αρλέμ Ντεζίρ.

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Γάλλος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η γαλλική πρεσβεία σημειώνει ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής στήριξης.

Προσθέτει δε ότι η επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού «θα αποτελέσει την ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στην σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην Ευρωζώνη».

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός θα ασχοληθεί επίσης διεξοδικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα, και με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Γαλλία, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων στην επικράτειά της.

Σύμφωνα με τη γαλλική πρεσβεία, οι συζητήσεις θα αποτελέσουν άλλωστε την ευκαιρία χάραξης νέων προοπτικών στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος. Οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.Σχόλια