Στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου ο Μπαράκ Ομπάμα

Στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου ο Μπαράκ Ομπάμα

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί στις 15 Νοεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όπως είχε γίνει γνωστό πριν μερικές ημέρες, και επιβεβαιώθηκε επίσημα σήμερα από τον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Ομπάμα, στην επίσκεψή του στην Ελλάδα, στην τελευταία – πιθανότατα – περιοδεία του στο εξωτερικό ως Αμερικανός πρόεδρος, αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και – σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση – θα επαναβεβαιώσει την στήριξή του στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στη βιωσιμότητα.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου θα βρεθούν η οικονομία και το προσφυγικό ζήτημα, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ομπάμα ενδέχεται να επισκεφθεί τη Λέσβο και την Κρήτη.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος Ομπάμα θα υπογραμμίσει την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στην ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη και τον πλανήτη, στη «γενέτειρα της Δημοκρατίας».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα εκφράσει την εκτίμησή του για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στη Γερμανία, όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευρεία γκάμα θεμάτων.
Σχόλια