Στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα Αμερικανοί εισαγγελείς για την υπόθεση Novartis

Στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα Αμερικανοί εισαγγελείς για την υπόθεση Novartis

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθούν εντός της εβδομάδας Αμερικανοί εισαγγελείς, προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας της Novartis, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Ζάκυνθο.

Παράλληλα, όπως έσπευσε να προσθέσει ο αρμόδιος υπουργός, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, θα μεταβούν στην Αμερική και Έλληνες εισαγγελείς, οι οποίοι θα λάβουν με τη σειρά τους όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τη συμπλήρωση της δικογραφίας.

«Θεωρώ ότι αυτό το σκάνδαλο είναι πολύ σημαντικότερο και πολύ σοβαρότερο, απ’ αυτό της Siemens, διότι – πέρα από το γεγονός ότι οι απώλειες του Δημοσίου θα είναι σε ιδιαίτερα υψηλά ποσά – σε μια περίοδο, που ο φτωχός Έλληνας πολίτης δεν είχε πρόσβαση στο φάρμακο, οι φαρμακοβιομηχανίες αύξησαν τα κέρδη τους κατά 25 – 30%» ανέφερε, στο ίδιο πλαίσιο.

«Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί μέχρι τέλους και να δούμε πώς υπήρχε αυτή η υπερκοστολόγηση φαρμάκων, η οποία έπαιζε καταλυτικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά φαρμάκων» κατέληξε ο κ. Κοντονής.

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Σαράκης: Ο δικηγόρος που γκρεμίζει την Novartis και ταρακουνά το πολιτικό σκηνικό

Εισαγγελικές έφοδοι σε σπίτια και εταιρείες για το σκάνδαλο Novartis

Σκάνδαλο Novartis: Ανοίγουν στόματα, άνοιξαν λογαριασμοί

Σχόλια