Στην Αθήνα Βίζερ και Κοστέλο ενόψει του Eurogroup

Στην Αθήνα Βίζερ και Κοστέλο ενόψει του Eurogroup

Στην Αθήνα βρίσκονται ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, με στόχο την προετοιμασία ενός πλαισίου συμφωνίας εν όψει του Eurogroup της Τετάρτης, μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Οι κύριοι Βίζερ και Κοστέλο έχουν αναλάβει τις απευθείας επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, οι δυο άνδρες είχαν ήδη επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, και εντός της ημέρας συναντώνται με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους κοινοτικούς παράγοντες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στόχος των δύο ευρωπαίων αξιωματούχων είναι να συνεργαστούν με το υπουργείο Οικονομικών και να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών θέσεων ενόψει του έκτακτου Eurogroup, της Τετάρτης.

Tην Κυριακή, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως η Αθήνα δεν πρόκειται να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, αλλά θα προτείνει ένα πρόγραμμα-γέφυρα έως τον Ιούνιο, ενδεχόμενο που έχει ήδη καταρριφθεί κατηγορηματικά από τους ευρωπαίους εταίρους-πιστωτές.
Σχόλια