«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρήνες του ISIS»

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρήνες του ISIS»

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τόσκας επισημαίνει ότι «μπορεί να πέρασαν τέτοια άτομα από τη χώρα μας, αλλά οι μουσουλμανικές κοινότητες στην ελληνική επικράτεια αποτελούνται από φιλήσυχους ανθρώπους που καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες».

toskas 1.medium
Υπογραμμίζει όμως ότι η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής διότι δεν έχει ιστορία αποικιοκρατική ή ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. «Άλλοι προκαλούν τους πολέμους και εμείς δεχόμαστε τις συνέπειες» και συμπληρώνει πως «παίρνουμε μέτρα πρόληψης, συνεργαζόμενοι με τις χώρες στις οποίες έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις».
Σχετικά με τις προσφυγικές ροές ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να έχει περισσότερο ενεργή δράση ως προς την επιτήρηση και εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα γίνει έτσι, διαφορετικά θα «είναι η πρώτη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση που δεν ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εντολή που της δόθηκε».
Στο τέλος της συνέντευξης, ο αναπληρωτής υπουργός εκθειάζει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για την τεράστια προσφορά και γνώση στο ζήτημα αυτό και χαρακτηρίζει τη βοήθεια του πολύτιμη και εξαιρετική.Σχόλια