Στην Ελλάδα θέλει να δικαστεί ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Στην Ελλάδα θέλει να δικαστεί ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών εξετάστηκε σήμερα το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοση του επιχειρηματία, Λεωνίδα Μπόμπολα, στη Μεγαλόνησο, για υπόθεση που αφορά μίζες οι οποίες φέρονται να δόθηκαν για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου.

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο δεν αποφάνθηκε σήμερα επί του αιτήματος αλλά διέκοψε για την επόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 οπότε και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα και πιθανότητα η απόφαση του συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ο επιχειρηματίας επέμεινε να μην εκδοθεί στην Κύπρο ζητώντας να δικαστεί στην Ελλάδα.

«Είμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στη Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους» είπε.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του, Πολύχρονης Τσιρδης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Ηλίας Αναγνωστόπουλος υποστήριξαν πως οι πράξεις που αποδίδονται στον Λεωνίδα Μπόμπολα στην συντριπτική τους πλειοψηφία (πλην μίας) έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα.

Όπως τόνισαν αυτό που αποδίδεται στον κ. Μπόμπολα είναι πως όλα έγιναν με την έγκριση και τις οδηγίες του τις οποίες όμως φέρεται να έδινε από την Αθήνα. Συνεπώς, «θα πρέπει ο κ Μπόμπολας να δικαστεί στην Αθήνα όπου εκεί θα αποδείξουμε την ουσιαστική αθωότητα του» είπαν.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει την υπόθεση. Προ του Πάσχα το δικαστικό συμβούλιο εξετάζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδόσει οι Κυπριακές αρχές είχε ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία. Τελικά η Κυπριακή δικαιοσύνη αποφάσισε να ακυρώσει το πρώτο ένταλμα και να εκδώσει νέο.

«Το πρώτο ένταλμα σύλληψης το είχα χαρακτηρίσει κουρελόχαρτο. Ουσιαστικά οι Κύπριοι με την απόφαση τους να το ακυρώσουν, επικύρωσαν ότι ήταν κουρελόχαρτο και εξέδωσαν ένα καινούργιο. Ωστόσο ο πυρήνας των αδικημάτων παραμένει ο ίδιος» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος. Στο γεγονός της έκδοσης νέου εντάλματος αναφέρθηκε και ο κ. Αναγνωστόπουλος επισημαίνοντας: » Η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεχθώ πως η Κυπριακή δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα».Σχόλια