Στην εντατική ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ

Στην εντατική ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε κλινική στη Χαϊδελβέργη βρίσκεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, έπειτα από εγχείρηση στο έντερο, σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό.

Αναλυτικότερα, το περιοδικό Bunte, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του κ. Κολ, αναφέρει ότι ο 85χρονος συντηρητικός πολιτικός είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον γοφό στις αρχές Μαΐου και επρόκειτο να πάει σε κέντρο αποκατάστασης στη Βαυαρία στις αρχές Ιουνίου, όμως αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Από το γραφείο του κ. Κολ κανείς δεν ήταν διαθέσιμος για άμεσο σχολιασμό, και η κλινική στη Χαϊδελβέργη αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κολ, ο καγκελάριος που έχει υπηρετήσει τις περισσότερες θητείες μεταπολεμικά στη Γερμανία (1982-1998), ήταν ένας από τους πλέον επιβλητικούς ηγέτες της Ευρώπης το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και εμφανίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στη Γερμανία θεωρείται ως ο πατέρας της ενοποίησης της χώρας. Έχει εργαστεί επίσης για την εισαγωγή του ευρώ μαζί με τον στενό σύμμαχό του, τότε πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν.

Τα τελευταία χρόνια ο κ. Κολ έχει προβάλει τα οφέλη μιας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενοποίησης και έχει εκφράσει αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο η πρώην προστατευόμενή του και νυν καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει διαχειριστεί την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.Σχόλια