Στην εντατική το 6χρονο αγοράκι που έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρων

Στην εντατική το 6χρονο αγοράκι που έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρων

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση το 6χρονο αγοράκι, που το πρωί έπεσε από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην Κηφισιά.

Από ύψος 10 μέτρων έπεσε ο 6χρονος στην Κηφισιά - Οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση από τον 4ο όροφο

Το άτυχο παιδί, αρχικά μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια διεκομίσθη στο «Παίδων». Σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΑΤ η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΑΤ:

«Ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας σήμερα Σάββατο 11/2/2017 και ώρα 10:52 π.μ. σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρα. Διασωληνώθηκε άμεσα λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας και επαπειλούμενου αεραγωγού.

Ήταν κάτωχρος με αιμοδυναμική αστάθεια και κόρες οφθαλμών σε μέση θέση χωρίς φωτοκινητική αντίδραση. Διαπιστώθηκε σοβαρή πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακας δεξιά. Κλινικώς κατάγματα των μηρών άμφω.

Έγινε έλεγχος περιτοναϊκής κοιλότητας με καθετήρα και διαπιστώθηκε ότι το αίμα αναδύετο με την μορφή πίδακος. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα.

Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος. Ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλήνες μπιλάου άμφω.

Ύστερα από επικοινωνία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», μεταφέρθηκε συνοδεία Αναισθησιολόγου με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την στιγμή στο διαμέρισμα ήταν η 9χρονη αδερφή και η μητέρα του εξάχρονου παιδιού, ενώ ο πατέρας του παιδιού βρισκόταν στην εργασία του. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο γονείς του παιδιού βρίσκονταν στο σπίτι.

Το μικρό αγοράκι ξέφυγε από την προσοχή τους και βγήκε στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού.

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του είχαν τοποθετήσει προστατευτικά στα κάγκελα, ο μικρός κατάφερε να σκαρφαλώσει με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος 10 μέτρων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο σημείο που έπεσε ο 6χρονος βρίσκονταν δέντρα, τα οποία και ανέκοψαν την πτώση του.

Άμεσα οι δικοί του άνθρωποι κάλεσαν ασθενοφόρο, και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων», όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δείτε τι δήλωσε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας για τις δραματικές στιγμές:

Πηγή φωτογραφιών & βίντεο: newsit.gr

Σχόλια