Στην Κριμαία ο Πούτιν για κατάδυση με βαθυσκάφος σε ναυάγιο βυζαντινού πλοίου (φωτό – βίντεο)

Στην Κριμαία ο Πούτιν για κατάδυση με βαθυσκάφος σε ναυάγιο βυζαντινού πλοίου (φωτό – βίντεο)

Κατάδυση με βαθυσκάφος έκανε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά τον δραστήριο χαρακτήρα του.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας βρέθηκε σήμερα στα ανοιχτά της Κριμαίας, όπου καταδύθηκε με ένα μικρό υποβρύχιο σε βάθος 83 μέτρων, προκειμένου να δει από κοντά το ναυάγιο ενός βυζαντινού πλοίου που εντοπίστηκε τον περασμένο Μάιο στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση, εμφανίζεται ο πρόεδρος Πούτιν μέσα στο βαθυσκάφος, να βυθίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού, όπου και παρέμεινε για 45 λεπτά.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

«Είναι μεγάλο το βάθος» παραδέχτηκε ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν επέστρεψε στην επιφάνεια. Η κατάδυση αυτή «είναι ένας ωραίος τρόπος για να θυμηθούμε πόσο βαθιές είναι οι ιστορικές ρίζες μας, όπως και η ιστορία των διεθνών σχέσεών μας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

1

Το κουφάρι του πλοίου είναι καλυμμένο με 40 πόντους ιλύος και για αυτό είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς, όμως σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση. Το πλοίο «μετέφερε προϊόντα διασχίζοντας τον κόλπο του Μπαλακλάβα» και «υπάρχουν ελάχιστα σαν αυτό στη βόρεια Μαύρη Θάλασσα», διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως ο Πούτιν έχει κάνει και στο παρελθόν κατάδυση με βαθυσκάφος, στη λίμνη Βαϊκάλη.Σχόλια