«Στην πυρά» πετάει το Βατικανό υψηλόβαθμο ιερέα που δηλώνει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος

«Στην πυρά» πετάει το Βατικανό υψηλόβαθμο ιερέα που δηλώνει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος

Στη δημόσια παραδοχή ότι είναι ομοφυλόφιλος προχώρησε ένας ανώτερος ιερωμένος του Βατικανού, μια ημέρα ακριβώς πριν από επίσημη συνάντηση αξιωματούχων της Καθολικής Εκκλησίας με αντικείμενο τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο το δόγμα της προσεγγίζει την οικογένεια.

Γεννημένος στην Πολωνία, ο 43χρονος Krysztof Charamsa, όχι μόνο δεν δίστασε να κάνει γνωστό τον σεξουαλικό του προσανατολισμό αλλά και να αποκαλύψει πως υπήρξε σε σχέση με άλλον άνδρα, δηλώνοντας μάλιστα «χαρούμενος και περήφανος» για αυτή του την «ταυτότητα».

Σκοπός των συγκεκριμένων δημοσίων «εκμυστηρεύσεων» του  Charamsa, όπως τουλάχιστον ο ίδιος είπε, δεν ήταν άλλος από το «να ανοίξει τη συζήτηση στην Εκκλησία για να αλλάξει η οπισθοδρομική της στάση στο θέμα της ομοφυλοφιλίας».

Την πρακτική του ωστόσο αυτή δεν φαίνεται να… εκτίμησε ιδιαίτερα το Βατικανό που, δια του εκπροσώπου Τύπου του χαρακτήρισε τις πράξεις του ως «πολύ σοβαρές και ανεύθυνες», απαλλάσσοντάς τον ταυτόχρονα όλων των θρησκευτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του πατέρα  Charamsa έγιναν λίγο μετά την άφιξη στη Ρώμη των Επισκόπων, για μια Σύνοδο στην ατζέντα της οποίας, εκτός άλλων θεμάτων, βρίσκεται και εκείνο της ομοφυλοφιλίας.Σχόλια