Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στη Θεανώ Φωτίου – Ψευδή και κίτρινα τα δημοσιεύματα για στοχοποίηση της πρώην υπουργού

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στη Θεανώ Φωτίου – Ψευδή και κίτρινα τα δημοσιεύματα για στοχοποίηση της πρώην υπουργού

«Ψευδή» χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα σχετικά με την Θεανώ Φωτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή άρθρο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την πρώην υπουργό, σύμφωνα με το οποίο η κ. Φωτίου φέρεται να εισέπραξε εφάπαξ ύψους 70.000 ευρώ, ενόσω ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εν μέσω κεφαλαιακών ελέγχων.

Στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ψευδή» τα δημοσιεύματα και καταφέρεται εναντίον της εφημερίδας, κάνοντας λόγο για «θύλακες της διαπλοκής» «μπροστάρη και πρωταθλητή του κιτρινισμού» αλλά και για νέα στοχοποίηση, αυτή τη φορά στο πρόσωπο της πρώην υπουργού.

Αναφέρει περαιτέρω η ανακοίνωση: «Η κατηγορία; Μετά από σχεδόν 3 χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε [η Θεανώ Φωτίου], υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή. Πληροφορούμε δε τον συντάκτη του «αποκαλυπτικού άρθρου» ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους».

«Είναι προφανές – συνεχίζει η ανακοίνωση – ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου, ούτε τα capital controls. Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου, των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο. Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου, δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων, αυτός είναι ο στόχος».

«Απομένουν 48 ώρες μέχρι τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την επόμενη λάσπη…», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.Σχόλια