Στις 10 η ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ για την βοήθεια στην Ελλάδα

Στις 10 η ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ για την βοήθεια στην Ελλάδα

Στις 10 το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει η γερμανική βουλή προκειμένου να εγκρίνει το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο όχι τόσο στο αν το πακέτο θα εγκριθεί όσο στον αριθμό των «ανταρτών» του κόμματος της Μέρκελ.

Η δοκιμαστική ψηφοφορία το βράδυ της Τρίτης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) έδειξε 56 διαρροές από βουλευτές που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «όχι» στην ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος, ενώ άλλοι τέσσερις δήλωσαν «αποχή».

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, περίπου 20 βουλευτές και η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα. Τον λόγο πήραν η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, ο οποίος ασκεί από την αρχή της κρίσης κριτική στην πολιτική ευρω-διάσωσης.

Στην αντίστοιχη δοκιμαστική ψηφοφορία του Ιουλίου, πριν, δηλαδή, τη συνεδρίαση της Bundestag για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, «όχι» είχαν ψηφίσει 47 βουλευτές και «αποχή» τρεις. Την επόμενη μέρα, στην Βουλή, υπέρ του «όχι» τάχθηκαν τελικά 60 βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης, ενώ πέντε απείχαν.

Η Κ.Ο. της CDU/CSU κατέχει 311 από τις 631 έδρες του γερμανικού Κοινοβουλίου.Σχόλια