Στις 18 Νοεμβρίου καταθέτει στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας ο Γιάννης Πανούσης

Στις 18 Νοεμβρίου καταθέτει στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας ο Γιάννης Πανούσης

Στις 18 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 θα κληθεί ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα, ύστερα από σχετική πρόταση της προέδρου της Επιτροπής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Για την κλήση του διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, στην Επιτροπή Θεσμών, την οποία ζήτησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης, δεν ελήφθη απόφαση στην συνεδρίαση, ενώ σημειώνεται ότι βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησαν την κλήση των κ.κ. Παρασκευόπουλου και Τόσκα.

Εν τω μεταξύ, αντικαταστάθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος. Τη θέση του κ. Νικολόπουλου καταλαμβάνει ύστερα από σχετική επιστολή της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Βασίλης Κόκκαλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης, για άμεση ακρόαση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Στο μεταξύ, αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα έγγραφα που εμφανίζονται και έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο των καταγγελιών του πρώην υπουργού, Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί ζήτησαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, και κατά εκείνων που διαρρέουν τα εν λόγω έγγραφα, αλλά και των υπευθύνων των μέσων μαζικής ενημέρωσης που κάνουν χρήση των εγγράφων αυτών και τα προβάλλουν.Σχόλια