Στις 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές

Στις 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές

Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και σύγκληση της νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου.

Με τη θυροκόλλησή του στο κοινοβούλιο, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες, ανοίγει και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Το διάταγμα συνυπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

diatagama-foto

Νωρίτερα σήμερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης η πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, είπε ότι κύρια αρμοδιότητά της είναι η διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο και μέσα σε ένα ήρεμο κλίμα.

«Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, να επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Θάνου σημείωσε ακόμη ότι είναι πολύ πιθανό η νέα κυβέρνηση να απαιτηθεί να διαχειριστεί και ορισμένα άλλα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό και η ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων.

«Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία ήταν κατά το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, δηλαδή, από διακεκριμένες προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης προς συμμετοχή τους στην κυβέρνηση», είπε ακόμη η ίδια.Σχόλια