Πιθανόν στις 3 Αυγούστου η επαναλειτουργία του ΧΑΑ – Την Παρασκευή η υπουργική απόφαση

Πιθανόν στις 3 Αυγούστου η επαναλειτουργία του ΧΑΑ – Την Παρασκευή η υπουργική απόφαση

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα επαναλειτουργήσει σύμφωνα με πληροφορίες το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως φαίνεται να αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η υπουργική απόφαση για το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου θα υπογραφεί την Παρασκευή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν υπάρχει όντως κάποιο τεχνικό πρόβλημα που καθυστερεί την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου, όπως διέρρευσε νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες ανέφεραν ότι τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών δεν μπορούν άμεσα να προσαρμοστούν, ώστε να δημιουργηθούν νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους Έλληνες επενδυτές, οι οποία είναι απαραίτητοι για την επανεκκίνηση της διαδικασίας.

Δεδομένου, ωστόσο, του ότι, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Μποτόπουλου, το Χ.Α. αναμενόταν να ανοίξει ή σήμερα ή την Πέμπτη, φαίνεται πως όντως υπήρξε κάποιο πρόβλημα, το οποίο όμως αντιμετωπίστηκε.Σχόλια