Στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η ΚΕΦΕ για την επιλογή εταιρίας που θα αναλάβει τις εκλογές της ΝΔ

Στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η ΚΕΦΕ για την επιλογή εταιρίας που θα αναλάβει τις εκλογές της ΝΔ

Μετά το «φιάσκο» με τις προεδρικές εκλογές  την περασμένη Κυριακή 22 Νοεμβρίου που σήμανε και την εσωκομματική έκρηξη των υποψηφίων και όχι μόνο , σήμερα το απόγευμα αναμένεται η συνεδρίαση της Κεντρικής εφορευτικής επιτροπής που θα καταλήξει στην εταιρία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών, στις 13 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η (ΚΕΦΕ) η οποία, εκτός απροόπτου, θα καταλήξει στην εταιρία που θα καλύπτει τα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά και θα έχει καταθέσει την οικονομικότερη πρόταση.Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 7 εταιρίες που είχαν δείξει αρχικά ενδιαφέρον, αποκλείστηκαν οι τρεις -ανάμεσά τους και ο ΟΤΕ ΟΤΕ +0,21% που ζητούσε 1,5 μήνα για να προετοιμαστεί- και πλέον η επιλογή θα γίνει ανάμεσα στις εναπομείνασες τέσσερις.Μία από αυτές είναι πασίγνωστη εταιρία κινητής τηλεφωνίας, μία είναι θυγατρική μεγάλου Οργανισμού ενώ οι άλλες δύο θεωρούνται μικρότερου βεληνεκούς. Δεν αποκλείεται η τελική απόφαση να περιλαμβάνει ακόμα και τη συνεργασία δύο ή και τριών εταιριών, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιλεγεί μία και άλλες δύο να λειτουργήσουν ως back up της πρώτης, ώστε να αποφευχθούν τυχόν νέες δυσάρεστες περιπέτειες, όπως της προ μιας εβδομάδας διαδικασίας.

Και οι τέσσερις εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις εκλογές έχουν δεσμευθεί ότι θα είναι έτοιμες την 13η Δεκεμβρίου, ημέρα που θεωρείται και η πιθανότερη για το στήσιμο των καλπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόταση είχε γίνει από τη ΝΔ και στην εταιρία Singular η οποία πραγματοποιεί με επιτυχία εδώ και χρόνια τις εθνικές εκλογές, όμως αυτή αρνήθηκε διότι δεν ήθελε να εμπλακεί στα εσωτερικά ενός κόμματος.

Όσον αφορά τα οικονομικά, είναι ένα μείζον ζήτημα, καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα του κόμματος και τα ποσά που μπορούν να βγουν από τα ελλειμματικά –έτσι κι αλλιώς- ταμεία είναι πολύ συγκεκριμένα και ασφαλώς περιορισμένα. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία Infosolution που είχε αναλάβει τη διαδικασία την Κυριακή είχε συμφωνήσει να λάβει ένα ποσό γύρω στα 300.000 ευρώ, με τις συνολικές δαπάνες για τις εκλογές να υπολογίζονταν γύρω στα 600-700.000 ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που στοχεύουν και τώρα να πετύχουν, το οποίο θα εξασφαλιστεί από τα 3ευρα των νεοδημοκρατών που θα ψηφίσουν, καθώς και από την κρατική επιχορήγηση.

Την ίδια ώρα, απλήρωτοι για έξι και πλέον μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι του κόμματος, οι οποίοι χθες, σε συνέλευσή τους στη Συγγρού, κοινοποίησαν επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάστασή τους, την οποία θα επιδώσουν τόσο στον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη όσο και στους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς. Μάλιστα δίνουν διορία σε όλους να απαντήσουν έως τις 3 Δεκεμβρίου, διαφορετικά «επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους».Σχόλια