Στις 6 Ιουλίου η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ

Στις 6 Ιουλίου η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ

Στις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η συνέλευση είχε αναβληθεί «εξαιτίας του ότι δεν έχει δοθεί ακόμη προς διαβούλευση το νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Τα θέματα που τεθούν προς συζήτηση είναι:

– Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τα προβλήματα  των δήμων καθώς και η εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων, που, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «στοχοποιούν τόσο την Αυτοδιοίκηση ως θεσμό, όσο και τα αιρετά όργανά της αναφορικά με την καταστατική τους θέση».

– Η μεταρρύθμιση Κράτους – Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του διαλόγου που μόλις άνοιξε για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση αναμένεται να κατατεθεί ο πρώτος προβληματισμός των αιρετών, για το ρόλο του θεσμού στο δρόμο εξόδου από την κρίση και την εφεξής λειτουργία του στο πλαίσιο ενός αποκεντρωμένου κράτους και μιας Αυτοδιοίκησης με αναβαθμισμένο ρόλο, διοικητικά και οικονομικά αυτοδύναμης, με σύγχρονες και αποτελεσματικές δομές και υπηρεσίες στην υπηρεσία των πολιτών», τονίζει η ΚΕΔΕ.

«Εμείς ως ΚΕΔΕ έχουμε συγκεκριμένες απόψεις και επεξεργασμένες θέσεις για το ποια Αυτοδιοίκηση οραματιζόμαστε και διεκδικούμε και οι οποίες  καταγράφονται σε σχετική μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Θεωρώ λοιπόν ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ στις 6 Ιουλίου, αποτελεί ευκαιρία προκειμένου οι αιρετοί της χώρας να καταθέσουν έναν πρώτο προβληματισμό στο πλαίσιο του διαλόγου που άνοιξε σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

 Σχόλια