Στις φλόγες δάσος στη Θεσπρωτία

Στις φλόγες δάσος στη Θεσπρωτία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Αετός του δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία. Επί τόπου έσπευσαν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρου τμήματος και τέσσερα αεροσκάφη Πετζετέλ.

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το πρωί δασική έκταση στον Πλατανιστό της νότιας Εύβοιας, στην περιοχή Καστρί. Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχείρησαν 46 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και μία υδροφόρα του τοπικού δήμου, που κατάφεραν νωρίς το μεσημέρι να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν και οι δασικές πυρκαγιές στις Σινιές, στην περιοχή Πυργί-Έλατα Ζακύνθου και στο Ανθοχώρι Κομοτηνής.

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στο Στασιό Κυπαρισσίας, στη Μεσσηνία.

Κατασβέστηκαν οι δασικές πυρκαγιές στην Κομποθέκλα Αμφιλοχίας και στο Πουρνάρι Κορίνθου, καθώς και οι αγροτικές πυρκαγιές στις περιοχές Μπρίνια, Αγκινάρα και Επιτάλιο Ηλείας, Τσικνιάς Λέσβου, Κουτσό Ξάνθης, Ρίζια Ορεστιάδας, Καρτερόλιο Μεσσήνης και Ανώγειο Σοφάδων Καρδίτσας.

Συνολικά, κατά το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα.Σχόλια